به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، کارشناس و سخنران مذهبی، درمورد کارهای مهم امام صادق (ع) به منظور ماندگاری دین اسلام بیان کرد: امام صادق (ع) کارهای بسیار مهمی انجام دادند که تنها به پنج مورد مهم آن ها اشاره میکنم تا بدانیم امروز، مدیون این مکتب هستیم که اولین مورد، احیاء تفسیر و فهم قرآن است و سال هاست که از نزول قرآن کریم گذشته است و هر کسی به هر نحوی که خواسته قرآن را تفسیر کرده است، اما امام صادق (ع) به تفسیر هر یک از آیات میپرداختند؛ به طوری که حدیثهای زیادی از امام صادق (ع) در تفسیر قرآن داریم. یعنی وقتی میخواهیم تفسیر آیهای را نگاه کنیم، میبینیم در این خصوص، امام صادق (ع) چه بیاناتی داشته اند.
حجت الاسلام رفیعی گفت: احیاء سنت پیامبر اکرم (ص) از دیگر نقشهای مهم امام صادق (ع) برای دین اسلام بوده است. ایشان به عنوان فرزند رسول خدا (ص)، پس از یک قرن، سنت حضرت محمد (ص) را احیا کردند و دلیل این که به ما گفته میشود شیعه جعفری این است که ما پیرو رسول الله و اهل بیت (ع) هستیم و امام صادق (ع) بودند که به ما فرمودند مثلاً کدام وضو، وضوی شیعه و پیغمبر (ص) است.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: یکی دیگر از نقشهای مهم امام صادق (ع)، احیاء موضوع امامت است. غدیر اتفاق افتاد و پس از آن فراموش شد و امام علی (ع) کنار رفتند و صلح امام حسن (ع) رخ داد و پس از آن، معاویه حاکم شد و دشمنان تلاش کردند که حضرت امیر مومنان (ع) را برکنار کنند و پس از شهادت ایشان، امام سجاد (ع) با زحمت، نام مبارک حضرت (ع) را به زبان میآوردند و مخفیانه کنار مزار حضرت علی (ع) میآمدند و زیارت امین الله را میخواندند. اما پس از آن که بنی امیه رفتند، امام صادق (ع) میدان پیدا کردند و تبلیغ امامت و مهدویت را انجام دادند. از اینرو، بسیار به امام صادق (ع) مدیون هستیم.
حجت الاسلام رفیعی افزود: مزار حضرت علی (ع) برای اولین بار در زمان امام صادق (ع) آشکار شده است و ایشان، به صفوان پول دادند تا سنگ چین بگذارند. یعنی امام صادق (ع)، اولین پول ساخت حرم امام علی (ع) را دادند و زیارت نامه خواندند و این مطلب در مفاتیح الجنان هم وجود دارد.
به گفته این سخنران مذهبی، راوی گفت: من با امام صادق (ع) در منا بودم که آقا آمدند و وسط جمعیت ایستادند و در هر چهار طرف، سه مرتبه و مجموعاً دوازده مرتبه با صدای بلند گفتند: ایهاالناس! الامام بعد رسول الله، علی بن ابی طالب، ثم الحسن، ثم الحسین، ثم علی بن الحسین، ثم محمد بن علی و سپس به خودشان اشاره کردند. یعنی دوازده مرتبه، موضوع امامت را در منا مطرح کردند و به همین دلیل است که مباحث امامت مربوط به امام صادق (ع) است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: احیاء داستان کربلا، یکی دیگر از اقدامات مهم امام صادق (ع) است؛ به طوری که امام سجاد (ع) در ۳۴ سال نتوانستند واقعه کربلا را به طور عمومی بیان کنند و با دیدن آب، غذا و... گریه میکردند. اما پس از رفتن بنی امیه، میدان باز شد و امام صادق (ع) شروع به بیان واقعه کربلا کردند تا حدی که بیشترین روایات مربوط به جریان کربلا، زیارت اربعین و زیارت حضرت ابوالفضل العباس (ع) مربوط به امام صادق (ع) است و حضرت(ع)، در آن زمان، ابوهارون، مداح و شاعر را به خانه شان دعوت می کردند و از او می خواستند که برایشان، بخواند و پس از آن، امام صادق (ع) اشک میریختند و صدای شیون از خانه بلند می شد.
این کارشناس مذهبی افزود: پنجمین اقدام مهم امام صادق (ع)، تربیت شیعه عاقل و خردمند و نه شیعه احساسی است و در حقیقت، امام صادق (ع) بین شیعیان زندگی نمیکردند و بسیاری از شاگردانشان هم شیعه نبودند و اطراف امام (ع) اهل سنت و فرقههای دیگر بودند و همیشه میفرمودند که در تشییع جنازه هایشان شرکت کنید و هنگام بیماری، به عیادت آنها بروید و با فرقههای مخالف، بسیار مدارا میکردند و میفرمودند: امامت ما اهل بیت (ع) روی چند پایه بنیان شده است که از آن جمله میتوان به مدارا، حفظ مقدسات دیگران، الفت، وقار، ادب، تلاش، حُسن خلق و... اشاره کرد و این فرهنگ دین و امام صادق (ع) است.
نظر شما